Alweer een jaar voorbij; voor mijn gevoel is het omgevlogen! Wederom een jaar waarin ons leven “anders dan anders” is verlopen. En er veel van ons werd en wordt gevraagd, op vele gebieden. Als vanzelfsprekend aangenomen “zekerheden” blijken helemaal niet zo vanzelfsprekend te zijn. Dit kan allerlei gevoelens en verwarring oproepen; onzekerheid, onmacht, boosheid, verdriet. Iedereen heeft hier wel in meer of mindere mate mee te maken (gehad) en gaat hier op zijn of haar eigen manier mee om. Het is en blijft nog onduidelijk hoe het verder gaat en hoe de toekomst zich ontvouwt.

Toch kan onzekerheid je (soms gedwongen) ook uitnodigen om op een andere manier te kijken. Het lijkt soms alsof alles je overkomt; je er geen invloed op hebt. Door je meer naar binnen te richten en tijd te maken om bewust stil te staan bij wat je voelt en ervaart, kun je nieuwe inzichten en ervaringen op doen. Waardoor ook vertrouwen, flexibiliteit, veerkracht en liefde meer ruimte kunnen krijgen. Ook het bewust benoemen, opschrijven of voelen van je dankbaarheid voor alle kleine en grote dingen, kan een krachtige hulp zijn. Misschien is dit lastig voor je, omdat je je angstig voelt of onrust en stress ervaart. Weet dan dat ik je daarbij een stukje ondersteuning kan geven. Iedereen is welkom; wat je mening ook is. Ik luister naar je met een open hart en zonder oordeel. Het delen van gedachten, gevoelens en ervaringen geeft vaak al lucht en vermindering van spanning. Een behandeling voetreflexzonetherapie kan dit verder ondersteunen. Je kunt je weer meer verbinden met je lichaam en daardoor meer vertrouwen en kracht ervaren.

“Geef me de moed om te veranderen wat ik kan veranderen.
Geef me de wijsheid om te accepteren wat ik niet kan veranderen.
Geef me het inzicht om het verschil tussen beide te zien”.
Franciscus van Assisi

Zoals dit weekend duidelijk werd, geldt met ingang van zondag 19 december een nieuwe lockdown. Ik ben heel blij dat mijn praktijk inmiddels erkend wordt als “locatie voor contactberoep ten behoeve van zorg” en ik daarom behandelingen mag blijven geven. Een erkenning en belangrijk om een vrije zorgkeuze mogelijk te houden! Dus mocht je op korte termijn behoefte hebben aan een rustmoment en aandacht voor jezelf; er zijn nog een paar mogelijkheden om een afspraak te maken (op donderdag 23 en woensdag 29 december). Je kunt me bellen, mailen of een berichtje sturen via het contactformulier op mijn website.

Dank je wel voor je vertrouwen; ik ben dankbaar voor alle mooie ontmoetingen en gesprekken. En ben je al wat langer niet geweest; weet dat je welkom bent en blijft!

Graag wil ik je nog iets meegeven; blijf de verbinding zoeken en openstaan voor elkaar. En geef de ander de ruimte.

Écht naar elkaar luisteren is voor mij de essentie van verbinding. Daarom wil ik onderstaand gedicht graag met je delen. De mandala heb ik eerder dit jaar gemaakt. Een mandala maakt je bewust van oneindigheid en van de verbinding met alles en iedereen om je heen.

Van harte wens ik je liefdevolle feestdagen. En een mooi en gezond nieuw jaar!

Lieve groet,

Annet.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~ Luisteren ~

Als ik je vraag naar mij te luisteren
en jij begint mij adviezen te geven
dan doe je niet wat ik je vraag.

Als ik je vraag naar mij te luisteren
en jij begint mij te vertellen waarom
ik iets niet zo moet voelen als ik het voel,
dan neem je mijn gevoelens niet serieus.

Als ik je vraag naar mij te luisteren
en jij denkt dat je iets moet doen om
mijn problemen op te lossen,
dan laat je mij in de steek,
hoe vreemd dat ook mag lijken.

Dus, alsjeblieft, luister alleen maar naar
me en probeer me te begrijpen.
En als je wilt praten, wacht dan even en
ik beloof je dat ik op mijn beurt naar jou
zal luisteren.

Leo Buscaglia (Amerikaanse auteur, motiverende spreker en professor)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~