Werkwijze voetreflexzonetherapie

Kennismaking
Wanneer je voor het eerst bij mij komt neem ik de tijd voor een korte kennismaking. Ook is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Daarna ontvang je een behandeling; je kunt dan ervaren of mijn manier van werken bij je past en vervolgens besluiten of je een vervolgafspraak wilt maken. Een ontspannende of preventieve massage kan regelmatig toegepast worden; je bepaalt zelf wanneer en hoe vaak.

Hoe ziet een behandeling eruit?
Een afspraak begint altijd met een kort voorgesprek. Daarbij evalueren we de vorige massage; zijn er bijzonderheden, heb je reacties ervaren? Vervolgens ontvang je een massage, afgestemd op wat voor jou op dat moment nodig is. Tijdens mijn behandelingen maak ik ter ondersteuning gebruik van natuurlijke, biologische etherische oliën. Deze oliën worden gewonnen uit bomen, planten en bloemen. Ze hebben ieder hun eigen, specifieke werking op lichaam en geest. Voorbeelden zijn: lavendel, rozemarijn, basilicum, citroen, den.

Na afloop bespreken we kort hoe je de behandeling hebt ervaren. Ook krijg je een glas water, zodat de afvalstoffen, die tijdens de behandeling vrij kunnen komen, afgevoerd kunnen worden.

Totale tijdsduur: 60 – 75 minuten.

Behandeltraject
Wanneer je je voor een bepaalde klacht wilt laten behandelen, kun je kiezen voor een behandeltraject. Ik geef je dan, na de kennismakingsbehandeling, een anamneseformulier mee. Deze lijst met vragen over je voorgeschiedenis, leefwijze, klachten, medicatie, enz. kun je thuis invullen. Tijdens de vervolgafspraak nemen we de lijst samen door en vervolgens ontvang je een uitgebreide analytische massage. Op een voetenkaart noteer ik alle bijzonderheden van je voeten (pijnlijke plekken, eelt, roodheid, droogte, enz).

Met behulp van al deze gegevens stel ik een behandelplan op. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de aard van de klacht(en). Over het algemeen adviseer ik zo’n 10-12 behandelingen. In het begin meestal éénmaal per week, later éénmaal per twee weken. Altijd in overleg en afgestemd op wat op dat moment nodig is.

Na ongeveer 5 à 6 behandelingen kijken we samen of het voor jou zinvol is om met de behandelingen door te gaan of dat het beter is om op zoek te gaan naar een andere therapievorm.

Totale tijdsduur van de analytische massage: ongeveer 120 minuten.

Reacties
Het kan zijn dat je tijdens of na een behandeling reacties ervaart. Dit betekent dat je lichaam op de behandeling reageert; je hoeft je hier geen zorgen over te maken.

Tijdens de behandeling kun je o.a. de volgende reacties ervaren:

 • warm of koud worden
 • prikkelingen of tintelingen
 • transpireren
 • lachen of huilen
 • slaperig worden/geeuwen

De eerste dag(en) na de behandeling zijn er ook reacties mogelijk:

 • meer ontspannen en rustiger slapen
 • loomheid; moeheid die loskomt
 • dromen
 • hoofdpijn
 • soms komt een “oude” klacht kort terug, om daarna te verdwijnen
 • meer urine /ontlasting /afscheiding. De geur en de kleur kunnen ook anders zijn
 • meer energie ervaren / een energieker gevoel
 • emoties kunnen loskomen (blijheid, boosheid, verdriet, angst)
 • vrij en blij gevoel

Het is belangrijk de eerste dag(en) na een behandeling extra water te drinken. Dit helpt je lichaam om de losgekomen afvalstoffen af te voeren.

Zinnig, Praktijk voor Voetreflexzonetherapie is gevestigd in Leusden en goed bereikbaar vanuit Amersfoort, Hoevelaken, Stoutenburg, Achterveld, Nijkerk, Woudenberg, Baarn, Soest en Zeist. Gratis parkeergelegenheid naast de praktijk. Ook goed bereikbaar met het OV; bushalte op circa 150 meter. Een goede keus als het gaat om voetreflexologie, voetreflexzonetherapie, voetreflexmassage, massage, voetmassage, ontspanningsmassage, holistische therapie, balans, evenwicht, ontspanning, stress gerelateerde klachten, burn-out, pijnklachten, slaapproblemen, slapeloosheid, hormonale klachten, vrouwenklachten, zwangerschap, overgang, menstruatie, reiki, depressie, yoga, meditatie, bewustwording, healing, energetische massages, weerstandsverhoging, afweer, preventie, zelfhelend vermogen, angst, onzekerheid, aromatherapie, ademtherapie, verbinding, metamorfosemassage, meridiaanmassage, chakramassage.