Wat is voetreflexzonetherapie

 

Reflexzonetherapie is een natuurlijke geneeswijze, die al duizenden jaren geleden in Egypte, China en India werd toegepast. De therapie gaat uit van het principe dat o.a. op de voeten, de handen en de oren zones liggen, die corresponderen met alle organen, klieren en andere delen van het lichaam.

Het lichaam wordt als het ware weerspiegeld (gereflecteerd) in handen, voeten en oren. In de voet bevinden zich ongeveer 30.000 zenuwuiteinden. Ook lopen er meridianen (energiebanen) door het lichaam. Een aantal meridianen beginnen en eindigen op de voeten en de handen.

Door massage van de reflexgebieden worden de organen via de zenuwbanen en de meridianen gestimuleerd. Dit geeft ontspanning en de doorbloeding en de energiedoorstroming worden geactiveerd. De uitscheiding en de afvoer van afvalstoffen wordt bevorderd.

Het doel van reflexzonetherapie is het stimuleren van het zelfherstellend vermogen en het bevorderen van een natuurlijk evenwicht in het lichaam.

Zinnig, Praktijk voor Voetreflexzonetherapie is gevestigd in Leusden en goed bereikbaar vanuit Amersfoort, Hoevelaken, Stoutenburg, Achterveld, Nijkerk, Woudenberg, Baarn, Soest en Zeist. Gratis parkeergelegenheid naast de praktijk. Ook goed bereikbaar met het OV; bushalte op circa 150 meter. Een goede keus als het gaat om voetreflexologie, voetreflexzonetherapie, voetreflexmassage, massage, voetmassage, ontspanningsmassage, holistische therapie, balans, evenwicht, ontspanning, stress gerelateerde klachten, burn-out, pijnklachten, slaapproblemen, slapeloosheid, hormonale klachten, vrouwenklachten, zwangerschap, overgang, menstruatie, reiki, depressie, yoga, meditatie, bewustwording, healing, energetische massages, weerstandsverhoging, afweer, preventie, zelfhelend vermogen, angst, onzekerheid, aromatherapie, ademtherapie, verbinding, metamorfosemassage, meridiaanmassage, chakramassage.