Het is alweer augustus………. Ik hoop dat jullie nog genieten of al hebben genoten van een heerlijke vakantie of een paar vrije dagen. Of je nu weg bent geweest of thuis bent gebleven, de zomermaanden geven vaak gelegenheid om lekker buiten te zijn en te genieten van de lange dagen, het (zon)licht en de natuur. Vaak geeft de vrijheid ook gelegenheid en ruimte om na te denken over alles wat belangrijk is in je leven; je relaties, je werk en de manier waarop je je dagen invult. Omdat je uit je vaste patroon bent kun je als het ware wat gemakkelijker “van een afstandje” naar jezelf kijken. De rust en de ontspanning helpen je om je bewuster te worden van wat er op dit moment speelt. Je bent meer in verbinding met jezelf.

Misschien volg je al jaren dezelfde patronen en kom je er achter dat niet alles meer bij je past. En besluit je om dingen anders aan te willen pakken of te veranderen. De wil is er, maar de uitvoering is nog niet zo eenvoudig. Voor je het weet laat je je weer meevoeren door het dagelijkse leven. Het kan soms een uitdaging zijn om te gaan met alles wat op je afkomt. Alle mogelijkheden, informatie en verplichtingen kunnen je gewoon teveel worden, waardoor je het gevoel kunt hebben dat je wordt geleefd. Ook voeding, straling en het feit dat we continu bereikbaar (kunnen) zijn hebben invloed. Je kunt onrust en stress ervaren en als dit langer duurt kunnen lichamelijke en geestelijke klachten ontstaan. We zijn vaak naar buiten gericht. Maar juist als je je meer naar binnen richt, meer naar jezelf luistert, kun je beter voelen en ervaren wat er speelt. Het is dus belangrijk om regelmatig rust en ruimte in te bouwen en te ontspannen. Want dan geef je jezelf de kans om spanning los te laten, de verbinding met jezelf te ervaren en te voelen wat belangrijk voor je is. Maar wat kan je hierbij helpen?

Velen van jullie hebben al eens ervaren wat een behandeling Reflexzonetherapie voor je kan doen. Diepe ontspanning, rust, nieuwe energie, meer veerkracht en vermindering van klachten zijn ervaringen die ik regelmatig hoor. De prikkels, de aanraking en de aandacht zorgen ervoor dat je zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd. Je lichaam en je geest zoeken evenwicht en daardoor kun je je balans hervinden. Klachten kunnen verminderen of verdwijnen en geestelijk kun je bewustwording, groei en verandering ervaren. Het is ook een moment voor jezelf, waarbij je even helemaal kunt ontspannen en opladen. Zodat je beter bestand bent tegen alle prikkels in het dagelijkse leven.

 

Rust in je geest geeft rust in je lichaam. En rust in je lichaam geeft rust in je geest.