December, de laatste maand van het jaar alweer. Tijd om iets van me te laten horen en even stil te staan bij het afgelopen jaar. Allereerst wil ik jullie bedanken voor jullie vertrouwen en openheid. Want dat is voor mij de basis van alles. Ik kijk terug op een mooi jaar, waarin ik met plezier en voldoening vele mooie behandelingen heb mogen geven. Ik ben dankbaar dat ik met aandacht en aanraking een stukje met jullie heb mogen meelopen.

Loslaten
Het afgelopen jaar was ook het eerste waarin ik, na 6 jaren yogalessen te hebben geven in Spanje en in Leusden, het lesgeven aan groepen heb losgelaten. Het was een moeilijk besluit, maar het heeft me uiteindelijk rust gegeven en goed gedaan. Mijn kennis en ervaring pas ik nu regelmatig individueel toe tijdens behandelingen. Een mooie en waardevolle aanvulling.

Jaarthema: Stress en Burn-out
Ieder jaar wordt in (de laatste volle week van) september wereldwijd aandacht besteed aan Reflexologie tijdens de “Internationale week van de Reflexologie”. Dit jaar is gekozen voor het thema “Stress en Burn-out”. Een actueel thema, want steeds meer mensen ervaren stress in hun dagelijks leven. De oorzaken zijn divers en stress is inmiddels beroepsziekte nummer 1! Daarom heb ik dit jaar ook een aantal bijscholingen op dit gebied gevolgd.

Maar wat is stress nu eigenlijk? Stress klinkt voornamelijk negatief, maar zorgt er ook voor dat er energie vrijkomt om gericht in actie te kunnen komen. Het helpt je om te kunnen handelen bij gevaar of onveiligheid. En om je doelen te kunnen bereiken. Een belangrijke kwaliteit dus! Rust en ontspanning zijn nodig om hierna weer te kunnen herstellen. Wanneer je regelmatig teveel stress ervaart en er te weinig herstelmomenten zijn, raakt de balans tussen actie en rust verstoord. Dit kan leiden tot overbelasting van de actiegerichte stand. Rust nemen wordt dan steeds moeilijker. Chronische stress vormt een bedreiging voor je gezondheid; er kunnen lichamelijke en geestelijke klachten ontstaan. En langdurig chronische stress kan leiden tot een burn-out; uitputting.

De balans tussen inspanning en rust vormt de basis voor een goede gezondheid. Reflexzonetherapie kan hierbij een waardevolle ondersteuning zijn. Tijdens een behandeling is er alle tijd om met zorg en aandacht een totaalbeeld van je gezondheid te krijgen. En gericht te werken aan herstel. Meer lezen over stress? Kijk op mijn blog.

Nog vóór de feestdagen een moment van rust en ontspanning ervaren? De komende 2 weken zijn er nog een aantal plekjes vrij om een afspraak te maken. Misschien heb je zelfs nog budget vanuit je aanvullende verzekering; zonde om dit niet te gebruiken! Stuur mij een berichtje via het contactformulier op mijn website, dan plannen we een afspraak in. Je kunt ook telefonisch contact met mij opnemen via 033-7850967.

Decembercadeau – winactie
December is een maand van geven en delen. En omdat ik iedereen een moment van rust en ontspanning gun, wil ik graag 3 cadeaubonnen voor een ontspannende Voetreflexmassage weggeven.

Zelf heb je waarschijnlijk al ervaren wat een behandeling voor je kan doen; een moment van rust, herstel en balans. Er zijn vast mensen in je omgeving wie je dit ook zou gunnen. Juist omdat zij op dit moment veel zorg en stress ervaren. Om in aanmerking te komen voor een cadeaubon mag je me een berichtje sturen via info@praktijkzinnig.nl of via het contactformulier op mijn website. Vertel daarin kort wie jij graag een cadeaubon zou willen geven en waarom deze persoon volgens jou een ontspannende behandeling goed zou kunnen gebruiken. De enige voorwaarde is dat deze persoon nog niet eerder voor een behandeling bij mij in de praktijk is geweest. Dus mocht je deze nieuwsbrief lezen en zelf nog nooit bij mij zijn geweest, dan mag je ook voor jezelf reageren. Vrijdag 20 december maak ik een keuze uit de inzendingen. Mocht de keus op jou zijn gevallen, dan stuur ik je een berichtje. Ik zorg er dan voor dat je de cadeaubon nog voor de feestdagen in huis hebt. Zodat je deze persoonlijk kunt geven.

Mocht je niet winnen, maar toch graag een cadeaubon voor de feestdagen aan willen schaffen, dan kan dat natuurlijk ook. Wanneer ik uiterlijk op zaterdag 21 december een berichtje van je heb ontvangen, dan ligt de cadeaubon vóór de kerstdagen bij je in de bus.

Praktijkinformatie
Na 4 jaar is het ook tijd om de tarieven voor de behandelingen aan te passen.
Vanaf 01-01-‘20 is de prijs voor een standaard behandeling Reflexzonetherapie € 65 (overige tarieven zie website).
In verband met de feestdagen
is de praktijk gesloten van 23 december t/m 3 januari.

 

Ik wens je mooie feestdagen en een gezond en ontspannen 2020.

 

Lieve groet,
Annet.